f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

ДОРОГІ ДРУЗІ, ХАЙ НОВИЙ РІК ПЕРЕМОЖЕ ПІТЬМУ - І ВЖЕ НАЗАВЖДИ!

31.12.2022

Sergiy Trymbach

НСКУ, Українська кіноакадемія

В дитинстві, як тільки годинникова стрілка перетинала позначку 12, я прилипав до віконної шибки. В надії, що побачу, як подвигнеться світ і стане іншим: світлішим, кращим, досконалішим. Я навіть дослухався: а раптом скрипне хвіртка, а потому й хатні двері, і зайде батько, якого я востаннє бачив у труні... Але ж на те й Новий рік, щоби траплялися дива, у такий чи інший спосіб.

Ні, світ не поспішав змінюватись, творити дива. А все ж видозміни траплялися, світ підростав, разом зі мною. Тільки ж у найстрашніших снах не міг я уявити, щоби на Новий рік на Україну, на мій рід і нарід летітимуть ракети. Світ рушивсь у прірву, гупнувсь і розсипався на скалки. Котрі невість коли тепер зберуться докупи...

Одначе ж віру нашу в чудеса ніхто ще не відміняв. То ж я прошу, я заклинаю: народе мій, ти вистоїш, ти все переможеш, усім смертям і бідам навперейми! Усім українцям благополучно доправитись на берег миру і любові, воскреснути для нового життя і нового благодатного світла!

Хай буде так. А щойно стану на хиткий новорічний грунт, подивлюсь крізь віконну шибу на світ: ну мусить же він мінятись, світлішати і мудрішати хоча б трішки швидше!

На фото: різдвяні та новорічні листівки художників В.Залуцького, П.Андрусіва, В.Беднарського, Св.Гординського,В.Дедянюка.