f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

"Найкращі з людей протистоять найгіршим": Скорсезе про українців під час виступу на святі 100-річчя виконання "Щедрика" у Нью-Йорку

10.12.2022

Sergiy Trymbach

НСКУ, Українська кіноакадемія

МАРТІН СКОРСЕЗЕ: "РАДЯНСЬКИЙ СОЮЗ І СТАЛІН ПЕРЕТВОРИЛИ ЖИТТЯ ДОВЖЕНКА НА ПЕКЛО... ЙОГО ФІЛЬМИ ВРАЖАЮТЬ, ВОНИ ДОСІ ПРИГОЛОМШУЮТЬ...".

Виступ видатного американського кінорежисера варто послухати тим, хто вважає за необхідне, аби Україна і українці відмовились від спадщини Олександра Довженка.

Далі:

https://www.facebook.com/lucie.madame/videos/542839474562549

Американський режисер та продюсер Мартін Скорсезе виступив на святкуванні 100-річчя виконання "Щедрика" у концертній залі Карнеґі-Гол у Нью-Йорку.

Святковий концерт, присвячений 100-річчю виконання "Щедрика" Миколи Леонтовича, відбувся 4 грудня у концертній залі Карнеґі-Гол у Нью-Йорку. Музичний захід організували спільно з міністерством закордонних справ України. Під час урочистого заходу виступив, зокрема і легендарний режисер Мартін Скорсезе.

"Ми зібралися, щоб підтримати українську націю, її народ та її мистецтво", – почав Скорсезе.

Далі:

https://tabloid.espreso.tv/naykrashchi-z-lyudey-protistoyat-naygirshim-skorseze-pro-ukraintsiv-pid-chas-vistupu-na-svyati-100-richchya-vikonannya-shchedrika-u-nyu-yorku