f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

ОЛЕНКА ПАРФЕНЮК НАРОДИЛАСЬ СЬОГОДНІ, 7 ГРУДНЯ, - ЮВІЛЕЙНО І НЕ КЕЛЕЙНО!

07.12.2022

Sergiy Trymbach

НСКУ, Українська кіноакадемія

Яка там уже келейність - дату її народження пам’ятає у Спілці кінематографістів і стар, і млад. Бо ОЛЕНА БОРИСІВНА близька родичка замало не усім спілчанам. Усе про всіх знає: хто коли народився, хрестився, женився… Коли фільм зробив і коли... не зробив. Бо лінувався, цензурувався, відволікався... Багатолітній оргсекретар Спілки, вона й справді організовує колективний простір душ наших, екранних і позаекранних.

Справжня енциклопедистка, не випадково ж є бажаною авторкою багатьох енциклопедій, високофаховий знавець історії вітчизняного кіно. Історії у фільмах, особах, пригодах, інтригах, парсунах-портретах…

А головне - чарівна жінка, патріот України, кіно і нашої Спілки. В останні два роки це виявилось на повну - Олена, практично без зарплати, працює якісно і самовіддано. Берегиня кіно, так, Берегиня! Без неї Спілку, Будинок кіно уявити не те що важко - просто неможливо!

Олено, вітання: найщиріші, найсердечніші з ювілеєм! Здоров’я, сил і натхнення на новії і звитяжнії справи. Ми ще молоді - у нас все попереду!!

Обнімаю!

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach