f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Сергій Тримбач, кінознавець Головний кадебіст України казав: Довженка як найбільшого ворога народу мали розстріляти першим...

15.09.2022

Valentyna Samchenko разом з Sergiy Trymbach

Чим більше знаєш - тим усвідомленіше розумієш, чому у підневільному існуванні України в срср одні були "своїми", навіть отримуючи найвищі нагороди і спілкуючись з керівником-тираном країни, а інші залишалися просто прислужниками влади.

Олександр Довженко один з тих українських митців, якого радянська влада й особисто сталін і залякували, і задобрювали, але зламати не зуміли.

З кінознавцем Сергієм Васильовичем Тримбачем говоримо про те, зокрема, чи можна фільм "Щорс" - зрозуміло тепер всім - ідеологічний - називати продюсерським кіно сталіна, який особисто вносив правки у сценарій?

Чому не варто дивитися на фільм "Земля" як на агітку?

До речі, у радянському союзі і нинішній росії дуже добре розуміли і розуміють, що кіно - це дуже потужна зброя, яку уміло у великих кількостях використовували проти України.

У нас на цьому полі бою все ще дуже багато прорахунків, хоча продюсерів немало, утім не для всіх, як у Довженка, - найголовнішою є Україна.

Інтерв’ю за посиланням- https://www.ukrinform.ua/.../3570604-sergij-trimbac...