f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

АСОЦІАЦІЯ ЄВРОПЕЙСЬКИХ КІНОАРХІВІВ І СІНЕМАТЕК ЗВЕРНУЛАСЬ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

25.08.2022

Довженко-Центр : Dovzhenko Centre

У своєму зверненні Асоціація європейських кіноархівів і сінематек (ACE - Association des Cinémathèques Européennes) наголошує на важливості збереження цілісності колекції Довженко-Центру:

"Важливо підтримувати цілісність колекції Довженко-Центру, щоб Центр продовжував її зберігати та робити доступною для дослідницьких і освітніх цілей, а також передавати для кінофестивалів та інших культурних подій за кордоном.

Для наших членів та сотень інших кіноінституцій і фестивалів Довженко-Центр став безцінним джерелом поширення української культури та перспективи протягом останніх шести місяців, а його команда високо цінується у міжнародній спільноті. Вони сформували важливу частину інформаційної мережі, яка познайомила з українським мистецтвом багато нових глядачів у всьому світі у цей вирішальний час".

Асоціація європейських кіноархівів і сінематек звертається з проханням переглянути "реорганізацію" Довженко-Центру.

Повний текст звернення за посиланням: https://cutt.ly/xXLVXsL

Ми вдячні колегам за підтримку та дуже цінуємо їхнє визнання нашої роботи на міжнародному рівні. Ми вдячні усім, хто підтримує нас в Україні, та просимо продовжувати підписувати і поширювати петицію до Кабміну про скасування "реорганізації":

https://petition.kmu.gov.ua/kmu/Petition/View/4804