f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

ВИ ЗАПИТУВАЛИ «ЯК ТАМ КАТЯ?». ФІЛЬМ ПІД ТАКОЮ НАЗВОЮ ОТРИМАВ ДВА ПРИЗИ В ЛОКАРНО

14.08.2022

Sergiy Trymbach

НСКУ, Українська кіноакадемія

«ЯК ТАМ КАТЯ?» - фільм української дебютантки КРІСТІНИ ТИНКЕВИЧ отримав два призи на одному з найпрестижніших міжнародних кінофестивалів у Локарно. Картина брала участь у конкурсі Concorso Cineesti del Presente / Кінематографісти сьогодення, підсумок: спецприз журі і приз найкращій актрисі - АНАСТАСІЇ КАРПЕНКО.

Найщиріші вітання режисерці, акторці та всій групі фільму!

Фільму поки що не бачив, судячи з описів йдеться про психологічну драму, сфокусовану на випробуваннях світоглядних конструкцій. Історія лікарки швидкої допомоги Анни, яка шукає справедливості, себто певних балансів добра і зла. Ідея стрічки виникла після короткометражного фільму Solatium, в якому Тинькевич досліджувала тему людського горя та помсти, яку воно тягне за собою.

Сайт фестивалю цитує режисерку: «У нас, видається, є чіткі маркери чорного і білого, коли справа доходить до нашого внутрішнього морального компасу. Але що відбувається, коли наш комфортний світ починає руйнуватися?».

Про акторку АНАСТАСІЮ КАРПЕНКО. Учениця Едуарда Митницького. Актриса Київського театру драми і комедії на лівому березі. Чимало знімалась в кіно, головним чином у телесеріалах («Жіночий лікар», «Лікар Ковальчук», «За три дні до кохання» та ін.). Цей фестивальний успіх напевно що радикально змінить річище кінодолі Анастасії - шлях в океан великого кіно відкрито… Дай-то Боже!

На фото: режисерка Крістіна Тинкевич та актриса Анастасія Карпенко (із сайту Локарнського кінофестивалю та сайту Держкіно України).

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach