f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

ТРЕТІЙ ДЕНЬ П’Ю ЗДОРОВ’Я ОЛЕСЯ САНІНА, який ПЕРЕТНУВ 50-річну ПОЗНАЧКУ!

01.08.2022

Sergiy Trymbach

НСКУ, Українська кіноакадемія

Думаєте, що ОЛЕСЬ це режисер (ігрового та документального кіно), сценарист, актор, скульптор, музикант, продюсер? Правильно думаєте. Одначе від часу недавніх зборів Національної академії мистецтв ОЛЕСЬ САНІН ще й віце-президент цієї Академії, членом-кореспондентом якої він є. На знімку я й присусідився до новообраного віце-, аби зафіксувати важливу мить появи на академічному олімпі кінематографіста середнього покоління.

ОЛЕСЬ для керування Академією просто знахідка - замало не з усіма музами на короткій дружній нозі. Та що там - навіть з музами технічними. Колись ми з ним їхали потягом і, зайшовши до купе, я зненацька побачив, що САНІН лежить на верхній полиці, поклавши собі на живота комп’ютер. Було це літ 15-17 тому. «Це що ви робите? - поцікавився я.- Як що, фільм монтую.- Фільм?- я був приголомшений, про такі новації не чув навіть. А він уже тими мистецтвами комп’ютерними крутив, як циган сонцем…

Олесю, вітаю! Чекаю, чекаємо на Вашого «Довбуша», дуже чекаємо!

До речі, САНІНУ та його другові і колезі, оператору Сергію Михальчуку (зняв практично усі Олесеві фільми) тепер на двох уже 100 літ. Класики, одначе!

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach