f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Українська кіноакадемія та House of Europe започатковують співпрацю із Netflix

28.07.2022

Українська Кіноакадемія 

Українська кіноакадемія та House of Europe започатковують співпрацю із Netflix у програмах креативної підтримки творців України.

Започатковані ініціативи мають допомогти українським творцям в Україні та в усьому світі, які постраждали або були вимушені переїхати через війну, продовжувати та розвивати свою роботу. Ці дві програми забезпечуватимуть фінансову підтримку та доступ до навчання і експертів для українських кінематографістів на всіх рівнях їхньої кар’єри. Кандидати, які відповідають вимогам, можуть подавати заявки з 28 липня на сайтах House of Europe та Української кіноакадемії.

Програма Української кіноакадемії передбачає: 

48 грантів на розробку сценаріїв по 15 тис. доларів кожен для команд досвідчених кінопрофесіоналів із двох осіб (сценариста і продюсера); 

Ексклюзивні онлайн сесії з міжнародними експертами галузі. 

Подати заявку: https://www.development.uafilmacademy.org/

Програма під керівництвом House of Europe забезпечить: 

Сто стипендій по 1000 євро для творців усіх рівнів; 

Навчання із процесу кіновиробництва, пост-продакшну та пітчингу від Netflix для професіоналів початкового та середнього рівня. 

Подати заявку: https://stipendsforfilmmakers.houseofeurope.org.ua/

Ініціативи підтримуються Netflix Fund for Creative Equity, глобальним фондом, запущеним на початку 2021 року, який має на меті створити більше можливостей для людей з недостатньо представлених або маргіналізованих спільнот, щоб їхні голоси були почуті.

Більше: https://bit.ly/3PIvcS1