f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Відкритий лист на захист культурних інституцій

01.04.2021

Президенту України Володимиру Зеленському

Шановний пане Президенте!

Цей лист є висловом великої стурбованості долею українських культурних інституцій нового покоління, що постали або вийшли на новий рівень завдяки Революції Гідності, серед яких – Український культурний фонд, Український інститут, Український інститут книги, Державне агентство України з питань кіно, Мистецький Арсенал, Довженко-Центр. Інституцій, що є успішними провідниками державної культурної політики навіть у надскладні часи війни і пандемії.

Відповіддю на російську гібридну агресію стала не лише відсіч збройних сил і добробатів, а й нова культурна політика. Перед лицем прямої загрози культурний та креативний сектор України зміг за останні роки консолідувати суспільство і за державного сприяння показати приклад інклюзивності, відкритості, модерності, діалогу поколінь, нових партнерств і оновленої взаємодії. Саме ці новітні інституції започаткували високі стандарти ефективного, прозорого та підзвітного управління у сфері культури, піднесли довіру до держави, сприяли поширенню демократичного іміджу України всередині й назовні. Вони є зразковим втіленням ідеї “не людина для держави, а держава для людей”, ідеї, яка вповні відповідає європейським цінностям і яка стала одним із гасел Вашої виборчої кампанії, пане Президенте.

Далі:

https://pen.org.ua/vidkrytyj-lyst-na-zahyst-kulturnyh-instytutsij-2/?fbclid=IwAR3SqZv8PrAbf8FltgAxKW-heE7DYiUQnLjiMiaQDMuoxe2mQEDPaSTTMhA