f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Березневе вітання. Ювілей народного артиста України Володимира ТАЛАШКА

07.03.2021

Народному артистові України, герою культової стрічки «В бій ідуть одні старики» Володимиру Талашку 6 березня виповнилося 75 років. Всього за свою авторську кар'єру він виконав понад 50 ролей у театрі та кіно.

Напередодні дня народження Суспільне поспілкувалось із Талашком про його життєвий і творчий шлях, а також та про сучасний український кінематограф.

Народному артистові України, герою культової стрічки "В бій ідуть одні старики" Володимиру Талашку 6 березня виповнюється 75 років. Всього за свою авторську кар'єру він виконав понад 50 ролей у театрі та кіно. Напередодні дня народження Суспільне поспілкувалось із Талашком про його життєвий і творчий шлях, а також та про сучасний український кінематограф.

Далі:

https://suspilne.media/amp/111139-budemo-ziti-aktor-volodimir-talasko-pro-ukrainske-kino-vidmovu-vid-rosijskogo-i-donbas/?fbclid=IwAR0gFLBIaStSEKTi8gU9PJkv39tNAkixHLgH9SV_QLaKDiIql8U-qgcGFes

Віталій Курінний ПОВАЖНІ

https://www.facebook.com/profile.php?id=100022488304632

У цей день народився відомий український актор та режисер, Народний артист України, член Національної Спілки кінематографістів України – Володимир Талашко.

Володимир Дмитрович народився 6 березня 1946 року в м. Ковель Волинської області в родині шахтаря. Закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого. Викладачем у Володимира Талашка був Костянтин Степанков.По закінченні працював автором у Донецькому драматичному театрі ім. Артема (тепер Донецький національний академічний український музично-драматичний театр).

З 1979 року — актор Київської кіностудії ім. О. П. Довженка.

Працює викладачем, професор Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого.

Володимир Талашко про своє становлення, культову роль та сучасний кінематограф

https://www.youtube.com/watch?v=zMukobTRiZE

Володимир Талашко знявся у стрічках: «Коли людина посміхнулась», «У бій ідуть лише „старі“», «Юркові світанки», «Біле коло», «Як гартувалась сталь», «Капітан Немо», «Дума про Ковпака», «Народжена революцією», «Дочка командора», «Яка у вас посмішка», «Таємниці святого Юра», «Якщо ворог не здається…», «На вістрі меча», «Вперед, за скарбами гетьмана!», «Марина», «Чекайте на зв'язкового», «Ми звинувачуємо!», «Пароль знали двоє», «Обережно! Червона ртуть!», «Роксолана», «Під знаком Скорпіона», «Ленін у вогненному кільці» та інших.

Шановний Володимире Дмитровичу, від усієї душі вітаємо Вас з Днем народження! Бажаємо Вам міцного козацького здоров’я, життєвого і творчого довголіття. А ще нових, красивих і добрих ролей, чудових кінокартин, талановитих учнів, особистого благополуччя і удачі.

Товариство Національної спілки кінематографістів України вітає Володимира Талашка з прекрасним ювілеєм, і бажає міцного здорповя та гарного настрою, талановитих і вдячних учнів, майбутніх майстрів екранних мистецтв!