f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Ще один «КРОК» кінофестивалю...

10.12.2020

Ще один «КРОК» кінофестивалю, який має заслужену славу найвеселішого, найфілософськішого, наймоторнішого. Це ніяк не дивина, бо ж такою є анімація - її творять люди, які тонко відчувають природу смішного, які категорично не приймають звуження спектру емоцій: у них він увесь представлений, веселково і весело!

Це так, навіть попри сьогоднішнє коронавірусне збіднення чуттєвого світу людей. Так, бо хто ж, як не анімація, заряджатиме глядачів оптимізмом без берегів і обмежень? Намалювати, з комп’ютером і без, можна усе на світі, і усіх. І запустити усе це в рухому осяйну картину, де все так не схоже на життя і де все так виявляє його сутність. Тому серед творців анімаційного кіно стільки кантів і арістотелей, рафаелів та інших антично-ренесансних людей. І дуже сучасних, суголосних сьогоднішнім реаліям. Вони бачать світ у його космічному масштабі, вони чують невидимі порухи планети - і програмують вже завтрашній-позавтрашній день буття: вселенського і окремішного, кожного з нас.

Ті ж творчо-мислячі люди щороку анімують і фестиваль «Крок». Де головним є атмосфера - ігрова, святкова, де кожен фестивальний будень світиться і виграє барвами людських зацікавлень. Вони прості і мудрі, ті зацікавлення. Побачити в людях, у світі, де вони живуть, глибокий і мудрий сенс, серйозний і смішний - як усе по-справжньому живе. Анімаційний екран так нагадує вікно, чиє скло відображає сад, із домінуванням прекрасного й вічного. Через таку призму бачать анімаційні художники нас самих, і глядацькі душі не можуть не відгукнутись, не можуть не віддаруватись новими й свіжими емоціями. Фестиваль «Крок» - чудовий часо-простір для творення таких зустрічних емоцій і почувань. Разработчик социальных казино Murka ощутите азарт без риска

Хай стане наш фестиваль ще одним Кроком до світла, добра і щасливих зустрічей! Найщиріші вітання усім кінематографістам та глядачам. Будьмо, неодмінно будьмо!!

Сергій Тримбач

НСКУ, Українська кіноакадемія