f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Люди потребують свята. Виконавчий директор Української кіноакадемії Анна Мачух про вручення Золотої Дзиґи в умовах карантину

03.05.2020

У неділю, 3 травня, в Україні в форматі онлайн-шоу буде вручена Золота Дзиґа. Виконавчий директор Української кіноакадемії Анна Мачух розповіла, чому було прийнято це рішення.

Сьогодні весь світ зіткнувся віч-на-віч з тим, до чого не був готовий і це важливо визнати. Виробництва багатьох країн зупинилися, заморожені зйомки, індустріальні івенти переносяться і скасовуються. На жаль, культура і креативні індустрії - ті галузі, які в умовах кризи, страждають першими.

Така ситуація відбувається повсюдно, в тому числі і в Україні. Ці галузі складають менше 0,5% суми витрат держбюджету, але в них задіяно понад 1 млн людей, чиї робочі місця зараз опинилися під загрозою. Падіння доходів цих галузей становить понад 50%, згідно з березневим даними. Також це 4% ВВП всієї країни, а значить, вони приносять більше доходів, ніж те ж будівництво. Ми пам'ятаємо, як важко вдалося зменшити урізання бюджету Міністерства культури, фінансування якого збиралися скоротити мало не на 90%. У той час, як в інших країнах держава вчинила з точністю до навпаки.

Далі:

https://nv.ua/ukr/style/kultura/zolota-dziga-v-kinoakademiji-poyasnili-chomu-ceremoniya-vidbudetsya-v-formati-onlayn-novini-ukrajini-50084991.html