f y
Національна спілка кінематографістів України

Документи й матеріали

Рішення ІV пленуму Правління Національної спілки кінематографістів України

13.03.2014

РІШЕННЯ
ІV ПЛЕНУМУ ПРАВЛІННЯ
НАЦІОНАЛЬНОЇ СПІЛКИ КІНЕМАТОГРАФІСТІВ
УКРАЇНИ

 м.Київ                                                                12 березня 2014 року

 

Про реформування кіногалузі  
(сфери кіноіндустрії)      

Ознайомившись  з Концепцією реформування кіногалузі, заслухавши та обговоривши повідомлення продюсера Ю.Синькевич, голови НСКУ С.Тримбача,  директора  ВГО «Сінема» В.Прожепюрко,  дистрибютора українського кіно В.Халяпіна,    пленум Правління. 

УХВАЛЮЄ:

  1. В цілому  підтримати Концепцію реформування кіногалузі, врахувавши зауваження та пропозиції членів Правління, членів Спілки та запрошених фахівців, які виступили на пленумі.
  2. Доручити голові НСКУ Тримбачу С.В. після доопрацювання передати Концепцію до Уряду України, Міністерства культури та Держкіно.
  3. З метою внесення змін до чинного законодавства в галузі культури підготувати звернення до відповідних депутатських груп Верховної Ради України, які мають право законодавчої ініціативи.
  4. Зважаючи на актуальність співпраці з Нацрадою України з питань телебачення і радіомовлення в  період реформування кіногалузі,     доручити секретаріату Правління  НСКУ запропонувати кандидатуру від Спілки до складу Ради .
  5. Звернутись до Координаційної  ради творчих  спілок України з пропозицією щодо ініціювання питань про доцільність використання Болонської системи у практиці функціонування творчих вишів України.