f y
Національна спілка кінематографістів України

Документи й матеріали

Постанова VІІ пленуму Правління НСКУ «Законотворчий процес у сфері екранних мистецтв 2015-2016 рр.: здобутки і втрати»

18.12.2015

ПОСТАНОВА
VII ПЛЕНУМУ ПРАВЛІННЯ
НАЦІОНАЛЬНОЇ СПІЛКИ КІНЕМАТОГРАФІСТІВ УКРАЇНИ

м.Київ                                                                15 грудня 2015 року

Законотворчий процес у сфері
екранних мистецтв 2015-2016 рр.:
здобутки і втрати

Заслухавши та обговоривши доповіді голови НСКУ Тримбача С.В. та голови Комісії з пропозицій до законодавчих ініціатив правління НСКУ Тихого В.В. «Законотворчий процес у сфері екранних мистецтв 2015-2016 рр.: здобутки і втрати», 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію голови НСКУ Тримбача С.В. та секретаря Правління НСКУ Тихого В.В. взяти до відома.

2. Пленум висловлює занепокоєння у зв’язку з можливим зняттям пільгового оподаткування в сфері кінематографа і закликає керівництво Міністерства культури і Держкіно України вжити заходів для продовження пільг та їх включення у відповідні законодавчі акти.

3. Підтримати підготовчу роботу, яка ведеться у Верховні Раді над проектом Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні» у першому читанні.

4. Взяти участь в роботі щодо удосконалення Законопроекту «Про державну підтримку кінематографії в Україні» і підготовці його до заключного читання у Верховній Раді. З цією метою провести необхідні робочі дискусії членів НСКУ (відп. С.В.Тримбач, В.В.Тихий).

5. Доручити голові НСКУ Тримбачу С.В. та голові Комісії з пропозицій до законодавчих ініціатив правління НСКУ Тихому В.В. у подальшому брати діяльну участь у розробці законодавчої бази щодо кінематографа в Україні, відстежувати зміни та доповнення до законотворчих норм в оподаткуванні, зокрема пільг у сфері кінематографа.

6. Проаналізувати Закон України «Про державне-приватне партнерство» та внести пропозиції щодо його удосконалення з метою спрощення процедур приватного інвестування у фільмовиробництво (відп. В.В.Тихий, термін до 30 грудня 2015 р.).