f y
Національна спілка кінематографістів України

Документи й матеріали

Постанова Секретаріату Правління НСКУ «Інформаційна політика НСКУ. Підсумки і перспективи»

14.10.2015

ПОСТАНОВА
Секретаріату Правління

Національної спілки кінематографістів України

 

м.Київ                                                                23 вересня 2015 року

Інформаційна політика НСКУ. Підсумки і перспективи.    

Заслухавши та обговоривши питання «Інформаційна політика НСКУ. Підсумки і перспективи»,   

УХВАЛИЛИ:

1. Доповідь секретаря правління НСКУ Войтенка В.М. щодо підсумків діяльності Спілки в інформаційній сфері та перспектив її розширення і збагачення прийняти до відома.

2. Схвалити в цілому діяльність НСКУ в інформаційному просторі України. Особливо відзначити позитивні зміни в роботі сайту Спілки, який упродовж 2014-2015 рр. трансформувався у повноформатний інформаційний центр, який подає різноманітний і різновекторний матеріал з вітчизняного та зарубіжного кіножиття. У першу чергу йдеться про інформування про діяльність Спілки, що підсилює її впливовість на культурну політику держави, країни в цілому. 

3. Разом з тим недостатньо використовується потенціал НСКУ щодо створення інформаційних приводів для донесення позиції Спілки до влади і громадськості. Не влаштовуються прес-конференції, брифінги, присвячені злободенним питанням розвитку кіноіндустрії в Україні.

4. Слід активізувати роботу щодо поповнення корпусу біографічних довідкових матеріалів для рубрики «Персоналії», а також рубрики «Відеоархів» сайту НСКУ. З цією метою варто залучити Раду ветеранаів (Давиденко Г.І.), Асоціацію кінознавців, кінокритиків і редакторів  (Тримбач С.В.), інші спілчанські структури (відп. Войтенко В.М.).

5. Надати інформаційне забезпечення питанням легітимізації Українського Оскарівського комітету та звільнення Олега Сенцова (у разі необхідності провести пресові конференції). Відп. Войтенко В.М.  

6. Звернутись до О.Сенцова з пропозицією про прийняття до НСКУ (відповідальні Тихий В.В., Войтенко В.М.).