f y
Національна спілка кінематографістів України

Документи й матеріали

Постанова VІ пленуму Правління НСКУ «Українське кіно 2010-2015 рр. Ідейно-творча складова: підсумки та оцінка ризиків на майбутнє»

17.03.2015

ПОСТАНОВА 
 ПЛЕНУМУ ПРАВЛІННЯ 
НАЦІОНАЛЬНОЇ СПІЛКИ КІНЕМАТОГРАФІСТІВ УКРАЇНИ

м. Київ                                                                11 березня 2015 року

Українське кіно 2010-2015 рр.
Ідейно-творча складова: підсумки
та оцінка ризиків на майбутнє

         Заслухавши та обговоривши питання «Українське кіно 2010-2015 рр. Ідейно-творча складова: підсумки та оцінка ризиків на майбутнє»,

УХВАЛИЛИ: 

         1. Констатувати, що із збільшенням обсягів кіновиробництва упродовж останніх років виявилась більша різноманітність світоглядних установок, жанрово-стильових форм. Особливо прикметною є поява соціально- активного, громадсько-аналітичного кіно, покликаного будити суспільство до рефлексій та реалістичної оцінки стану суспільного та державного життя.

         2. Водночас громадський резонанс, впливовість вітчизняних фільмів на масову свідомість лишається вкрай низькою. Однією з причин того є відсутність належної кількості українських фільмів популярного жанрового спрямування та фільмів для дитячої аудиторії.

         3. Схвалити заснування кінотеатру українського кіно «Ліра» у місті Києві та звернутися до регіональної влади в областях України із закликом щодо заснування мережі подібних кінотеатральних закладів. Зобов’язати територіальні осередки НСКУ опікуватися цим питанням на місцях.

         4. Схвалити проведення громадських конкурсів, покликання яких активізувати кінематографістів на створення жанрових стрічок, фільмів з широким адресуванням до масової аудиторії.