f y
Національна спілка кінематографістів України

Персоналії

Загайкевич Алла

(17.12.1966)

Композитор.

Народилась 17 грудня 1966 року у Хмельницькому, Україна.

Закінчила Київську державну консерваторію імені Петра Чайковсього і Паризький інститут координації музики та акустики IRCAM.

Композитор, учасниця багатьох міжнародних проектів та фестивалів сучасної музики в Україні, Франції, Швеції, Японії, Китаї, Росії, Чехії, Литві, Латвії, Канаді, Німеччині, Польщі, США. Володарка багатьох нагород.

Поєднує роботу в академічних концертних жанрах (симфонічна, камерна, електроакустична музика, камерна опера) та в сучасних мультидисциплінарних проектах (аудіо-візуальні інсталяції, перформанси, музика до кінофільмів та театральних вистав). В електроакустичних перфоменсах виступає з виконавцями нової імпровізаційної музики.

 Куратор міжнародних проектів електроакустичної музики “Електроакустика” (з 2003), “ЕМ-візія” (з 2005), голова Асоціації електроакустичної музики при Київській організації Спілки композиторів України. Заснувала міжнародний проект Electroacoustic’s ensemble.

Викладає на кафедрі музично-інформаційних технологій Національної музичної академії України, де заснувала студію електроакустичної музики.

 У 2004 році за музику до фільму режисера Олеся Саніна «Мамай» отримала Національну премію України імені Олександра Довженка.

МУЗИКА ДО КІНОФІЛЬМІВ

2013 – "Поводир" (реж. Олесь Санін) 
2006 – “Ілюзія існування” (реж. Вадим Йович)
2004 – “SH” (реж. Ярослав Лупій)
2003 – “Мамай” (реж. Олесь Санін)
1994 – “Тисмениця” (реж. Неля Пасічник)
1991 – “Сховок” (реж. Неля Пасічник)

  •  Офіційний сайт Алли Загайкевич у мережі Інтернет: www.zagaykevych.org