f y
Національна спілка кінематографістів України

Персоналії

Заяць Михайло

Художник-постановник

(27.10.1927 – 26.04.2015)

Народився 27 жовтня 1927 році у селі Раково Закарпатської області.

Закінчив Ужгородське художнє училище прикладного мистецтва (1950) та художній факультет Всесоюзного державного інституту кінематографії у Москві (1957).

У 1950–1952 роках викладав В Ужгородському училищі

З 1957 року по 1975 рік працював художником-постановником Одеської студії художніх фільмів.

Фільмографія:

  • «На зеленій землі моїй» (1958, реж. Р. Вікторов, І. Шишов),
  • «Мрії збуваються» (1959, реж. М. Винярський),
  • «Повернення» (1960, реж. М. Терещенко),
  • «Дивак-людина» (1962, реж. В. Кочетов),
  • «Таємниця» (1963, реж. Ф. Гасанов),
  • «Наш чесний хліб» (1964, реж. К. Муратова, О. Муратов),
  • «Іноземка» (1965, реж. К. Жук, О. Сєрий),
  • «Вертикаль» (1966, реж. С. Говорухін),
  • «Товариш пісня» (1966, альманах),
  • «Випадок із слідчої практики» (1968, реж. Л. Агранович),
  • «Білий вибух» (1969, реж. С. Говорухін),
  • «А людина грає на трубі» (1970, реж. Б. Дуров),
  • «Море нашої надії» (1971, реж. Г. Овчаренко),
  • «Причал» (1973, реж. Вадим Костроменко).

З 1976 року мешкав у с. Санжійка (Овідіопольский район, Одеська область), займався живописом.