f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

#KISFF2016 оголосив переможців

27.04.2016

24 квітня 2016 року в Києві відбулася церемонія закриття V Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів #KISFF2016, що тривав із 20 квітня.

Головний приз Міжнародного конкурсу отримала стрічка «Партнер» французького режисера Антуана Жоржіні – 19-хвилинна історія про підлітка Тоні і його спроби пройти прослуховування в театральній школі.

Приз за найкращу режисуру отримала французька стрічка Вільяма Лабурі «Хотару» – наукова фантастика, створена за допомогою відео з Youtube, додатку Google Earth і віртуальних екскурсій.

Особлива відзнака журі дісталася роботі «Тематичний Парк» Рісто-Пекки Блома – 5-хвилинній розповіді про те, як вам добре, якщо сусідові погано, на фоні споглядання за повітряним чоловічком-рекламою.

У Національному конкурсі, що проводився цього року вперше і до якого увійшли 10 короткометражних історій, головний приз отримала стрічка «Останній відвідувач» режисера Олександра Шкрабака, що розповідає про бармена з важкою життєвою історією. У головній ролі – Владислав Нікітюк, відомий глядачам за роботою у фільмі Любомира Левицького «Тіні незабутих предків».

Юрій Шилов отримав особливу відзнаку журі за документальну роботу «Панорама». Нагадаємо, що стрічка про кіномеханіка з київського кінотеатру «Кінопанорама» вже була відзначена цього року на фестивалі Docudays UA, там вона стала найкращою за рішенням студентського журі та партнера фестивалю – компанії Letter to fest.

Ще одна особлива відзнака відійшла Гігі Бен Артізі за ігрову короткометражку «Є.В.А.» про школярку, що страждає від постійної кровотечі з носа.

Драма «Дім на краю планети» Олексія Соболева й Міші Коротеєва, в центрі якої розповідь про дівчинку, що намагається пережити страшну трагедію, також отримав особливу відзнаку журі.

Приз глядацьких симпатій у Міжнародному конкурсі дістався стрічці «Партнер» Антуана Жоржіні, а в Національному – «Панорамі» Юрія Шилова.

V Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів проходив з 20 по 24 квітня у Будинку кіно, кінотеатрах «Кінопанорама» та «Ліра». Заплановані покази просто неба в літньому амфітеатрі в Маріїнському парку було перенесено на травень у зв’язку із погодними умовами.

Цього року на фестивалі було показано 35 програм короткометражних фільмів.

До складу Міжнародного журі увійшли бельгійський фотограф і режисер Пітер-Ян де Пю, угорська аніматорка Река Бучі, українсько-американська режисера Богдана Смирнова. Очолив цьогорічне Міжнародне журі Андрій Халпахчі – керівник кінофестивалю «Молодість».

Національний конкурс оцінювали режисер і оператор Дмитро Тяжлов, композитор Крістофер Уорд із Великобританії та польський актор Матеуш Нендза.

«Детектор медіа» та власна інформація НСКУ