f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Розпочато приймання робіт на Європейську анімаційну премію «Еміль»

03.08.2017

2 серпня 2017 року було розпочато приймання робіт на перше видання Європейської анімаційної премії «Еміль».

На розгляд приймають:

  • студентські анімаційні фільми,
  • прикладні анімаційні фільми і анімаційні фільми на замовлення,
  • короткометражні анімаційні фільми,
  • телевізійні анімаційні фільми та
  • повнометражні анімаційні фільми.

Термін приймання робіт – до 15 вересня 2017 року. Деталі – за посиланням>>>.

Допущені на премію роботи будуть розглянуті журі, яке сформує короткі списки з трьох номінантів у 16 номінаціях, з-поміж яких – низка питомо «анімаційних». Результати попередньої селекції будуть опубліковані наприкінці жовтня 2017 року.

У листопаді 2017-го усі члени Європейської анімаційної премії «Еміль» візьмуть участь у голосуванні, аби визначити переможців.

Урочиста церемонія вручення Європейської анімаційної премії «Еміль» відбудеться 8 грудня 2017 року у Ліллі, Франція.

Із регламентом Європейської анімаційної премії «Еміль» можна ознайомитися тут>>>.

Європейську анімаційну премію «Еміль» (European Animation Émile Awards) було започатковано 2016 року за аналогією із північноамериканською анімаційною премією «Енні».

Премію було створено за ініціативи французького продюсера анімаційних фільмів Дідьє Брюннера. Установчі збори Премії відбулися у березні 2016-го в Ліоні, а в середині червня 2016 року в рамках Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів в Ансі відбулася Генеральна асамблея Премії.

Президентом Європейської анімаційної премії «Еміль» було обрано Пітера Лорда, художнього керівника студії анімаційних фільмів «Aardman Animations».

Послом Європейської анімаційної премії «Еміль» в Україні є член Правління НСКУ, член Європейської кіноакадемії та Міжнародної федерації кінопреси FIPRESCІ Алік Шпилюк.

Завдання Послів Премії – бути експертами, що забезпечують представництво Премії у своїх країнах, посилюють її присутність та дієвість, встановлюють зв’язки між Премією та ЗМІ, публікою та професіоналами кіногалузі.

Посли представляють Премію на міжнародних фестивалях та інших заходах. Вони визначають ті роботи та митців, які можуть бути номіновані на Премію.

Власна інформація НСКУ