f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Програма «Згадуємо Революцію гідності» у Будинку кіно

16.02.2017

20, 21 та 22 лютого 2017 року Національна спілка кінематографістів України проводить у Будинку кіно цикл заходів «Згадуємо Революцію гідності».

У понеділок, 20 лютого, о 18:30 у Синій залі відбудеться показ документальної стрічки Євгена Афінеєвського «Зима у вогні: Боротьба України за свободу» та зустріч із творчою групою фільму. 

Стрічку, яка оповідає про події Революції гідності, було створено у ко-продукції США, Великобританії та України за продюсерства американської компанії Netfilx.

В основі фільму – зйомки 28 операторів, які зафіксували на камеру 93 дні київської зими 2013–2014 років. Хроніку з місця подій доповнено інтерв'ю з учасниками протестів. У фільмі послідовно висвітлено розгортання громадянського руху, що поступово перетворюється на революцію, яку підтримують мільйони. 

Світова прем'єра «Зими у вогні» відбулася 3 вересня 2015 року на МКФ у Венеції. 9 жовтня 2015 року розпочався Інтернет-прокат стрічки на платформі Netfilx.

Фільм було номіновано на премію «Оскар» за найкращий документальний повнометражний фільм. Стрічка отримала Приз глядацьких симпатій 40-го МКФ у Торонто та Приз The Television Academy Honors Американської телеакадемії.

У вівторок та середу, 21 та 22 лютого, о 18:30 у Синій залі відбудеться показ документальних стрічок із циклу «Зима, що нас змінила» та зустріч із творчою групою фільмів.

До циклу «Зима, що нас змінила» увійшли сім стрічок про події, що відбувалися на Євромайдані під час Революції гідності, створені у 2014-му творчим об'єднанням документалістів #Вавилон'13, яке від перших днів громадських протестів фіксувало їх: «Небесна сотня», «Перша смерть», «Коктейлі Грушевського», «Межигір'я. Батіна хата», «Самооборона», «Пожежа в Будинку профспілок», «Автомайдан».

В рамках програми «Згадуємо Революцію гідності» буде продемонстровано низку фільмів документального циклу, прем'єра якого відбулася на телеканалі «1+1» у квітні 2014 року.

У середу, 22 лютого, о 20:00 у Червоній залі за підтримки концертної компанії Svitlo Concert відбудеться благодійний концерт для воїнів АТО та учасників Євромайдану. 

Вхід на покази кінопрограми «Згадуємо Революцію гідності» вільний. Запрошення на концерт можна отримати у творчому відділі НСКУ (каб. №208).

Власна інформація НСКУ