f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Сергій Тримбач про фільм «Виграти все»

15.11.2016

Сергій Тримбач, «День»

11 листопада 2016 року у кінотеатрі українського фільму «Ліра» відбувся прем'єрний показ фільму режисера Дмитра Томашпольського «Виграти все» про легендарного тренера жіночої гандбольної команди «Спартак» (Київ) Ігоря Турчина, який виграв зі своїми підопічними всі можливі титули у себе на Батьківщині й поза її межами, з Олімпійськими іграми включно.

На прем'єру прийшла Зінаїда Турчина (дружина головного героя стрічки, краща гандболістка ХХ століття – таким є її титул), інші «спартаківки», героїні фільму. Їх вітав віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко – пообіцяв, між іншим, сприяння у показі фільму на «Першому національному». От діла твої, Господи, – керівництво уряду мусить втручатися, щоб «Перший і Національний» дав люб'язну згоду показати фільм про одного із найпереможніших українців. А 16 листопада, між іншим, 80-літній ювілей Ігоря Турчина.

Йдучи на показ, побоювався, що побачу фільм-пам'ятник. Побачив інше – картину, зіткану iз живих емоцій. Її кульмінацією є епізод смерті Ігоря Турчина під час матчу у Бухаресті... Здається, у ті хвилини у переповненому залі у всіх зволожились очі...

Зінаїда Турчина після фільму так само не стримувала емоцій: чудовий, сильний фільм, величезне спасибі.

Про рівень фільму Дмитра Томашпольського (виробництво кіностудії «Гагарін Медіа», за підтримки Держкіна України, продюсер Олена Дем'яненко) свідчить і те, що він потрапив до конкурсної програми Міжнародного фестивалю спортивного кіна і телебачення в Мілані (розпочнеться 16 листопада).

Ну, а з 17 листопада стрічка виходить у прокат.

І ще одна приємна новина – на фестиваль до Мілану вирушить ще один український фільм «Лобановський назавжди» режисера Антона Азарова.

Бажаю обом фільмам виграти все!

Сергій Тримбач, «День», 14 листопада 2016 року