f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Аллі Сергійко – найщиріші вітання з неординарним днем народження!

05.10.2016

Сергій Тримбач, голова НСКУ

Не знаю, як ви, колеги, а я вже третій день п’ю здоров’я однієї із моїх улюблених актрис Алли Сергійко (народилася 2 жовтня).

Актриса театру (Київський академічний драматичний Театр на Подолі) і кіно. Врода, жіночність, бездоганна акторська техніка, безмежна залюбленість у мистецтво (її можна побачити на безлічі художніх виставок, прем’єрах фільмів і вистав...), талант проникати у сутність людських характерів і у першопричини цивілізаційних стихій...

Роль Жозефіни у фільмі Сергія Маслобойщикова «Співачка Жозефіна і мишачий народ» (за творами Франца Кафки) є одним з найбільших акторських досягнень в історії нашого кіно. Сумне, на жаль, пророцтво, яке вже на наших очах справджується.

А недавно побачив її давню вже роботу в екранізації оповідання Григора Тютюнника «Віддавали Катрю» (реж. Петро Марусик). Батьки віддають заміж дочку, складне переплетіння настроїв і устремлінь, тонкий психологічний малюнок – ну як здорово! І як шкода, що Аллин талант і професіоналізм наше кіно далеко не повною мірою використало.

Та нині в кіно підйом... То ж я бажаю Вам, дорога і незрівнянна Алло, того, що бажали колись один одному курбасівці: «Доброї роботи! І доброго здоров’я, сил і одваги на все великеє і благеє!»

Сергій Тримбач