f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

У Вроцлаві видано збірник «Фільмознавчі студії. Польсько-українське сусідство на кінематографічному екрані»

12.09.2016

У Вроцлавському університеті вийшов друком науковий збірник «Фільмознавчі студії. Польсько-українське сусідство на кінематографічному екрані» під редакцією професора Славоміра Бобовського та члена Правління НСКУ, кінознавця, редактора журналу «Кіно-Театр» Лариси Брюховецької.

Збірник, присвячений дослідженню взаємномого представлення України і Польщі на екрані, видано польською та українською мовами.

З анотації: «Українці і поляки од віку є сусідами. Те сусідство було і надалі є важким. Іноді дуже. Але обидва народи на нього приречені. Обидва багато знайдуть, якщо продовжуватимуть зусилля, що мають на меті єднання і співпрацю. І багато втратять, якщо потребою тих зусиль злегковажать.

Тридцять сьомий том «Фільмознавчих студій» є прикладом прагнення його редакторів і авторів покласти малу цеглинку в споруду єднання і симпатії між українцями і поляками. Його тематика – взаємне портретування обох народів у мистецтві кіно – ще ні в жодній публікації – чи польскомовній чи україномовній – не була висвітлена».

Більше про збірник «Фільмознавчі студії. Польсько-українське сусідство на кінематографічному екрані» тут>>>.

Власна інформація НСКУ