f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

30 червня – круглий стіл «Кіноосвіта Польщі: досвід синергії кіногалузі і освіти»

21.06.2016

30 червня 2016 року у Блакитній вітальні Будинку кіно відбудеться круглий стіл «Кіноосвіта Польщі: досвід синергії кіногалузі і освіти. Кіно як засіб формування національної ідентичності».

Захід, організований Академією української преси та Національною спілкою кінематографістів України, відбудеться з 12.00 до 15.00 у Блакитній вітальні Будинку кіно.

Під час круглого столу буде презентовано проект Filmoteka Szkolna. Його презентує лектор і автор модельних занять проекту Filmoteka Szkolna та Польського Інституту кіномистецтва, ментор аматорської молодіжної кіношколи Юстина Цалчинська.

Затим відбудуться консультації з польським експертом.

Програма заходу тут>>>.

Filmoteka Szkolna була створена за ініціативою Польського Інституту кіномистецтва, фінансова підтримка надається Міністерством культури і національної спадщини. Партнерами проекту також є Центр громадянської освіти, Варшавська кіношкола і Асоціація польських кінематографістів.

Проект Filmoteka Szkolna підготував пакет з більше ніж 100 художніх, документальних та анімаційних фільмів та методичних рекомендацій (лекцій) для використання під час навчання в школі. Це і класика польського кінематографу, і сучасні кінотвори.

Лекції готували кінознавці, культурологи та дослідники медіа. В основному навчальному плані загальної освіти Польщі було передбачено можливості для активного упровадження кіноосвіти.

www.filmotekaszkolna.pl – інтернет-портал проекту – став місцем для обміну думками і матеріалами, тут зокрема публікуються нові розробки польських педагогів, які інтегровано використовують кінотвори у власній практиці.

Filmoteka Szkolna стала центром кіноаматорського руху: на порталі опубліковані навчальні матеріали для початківців, проект постійно ініціює різноманітні молодіжні конкурси, які заохочують польську молодь дивитися і знати національний кінопродукт.

Захід став можливим завдяки підтримці Польського Інституту у Києві.

Акредитація – до 29 червня 2016 року.

Контактна особа: Оксана Волошенюк, info@aup.com.ua, тел.: (067) 504-98-02.

Офіційна інформація