f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Несподівані «Бранці»

20.04.2016

19 квітня 2016 року у Червоній залі Будинку кіно відбувся післяпрем’єрний показ документального фільму «Бранці» Володимира Тихого.

Сергій Тримбач, голова НСКУ

Людей зібралось небагато – картина вже була в прокаті, мала пресу, та й матеріал щодо подій на Майдані нечасто нині викликає аж такий вже інтерес.

Зізнаюсь, я й сам починав дивитись фільм без особливого ентузіазму. І спершу картина «виправдовувала» подібну установку. Та чим далі, тим більше забирала в себе стрічка...

Після перегляду відбулася розмова з глядачами. Тривала понад годину! Спробували – за участі режисера і одного з героїв фільму Івана Бубенчика – розібратися в подіях, що відбувалися на Майдані в середині лютого 2014 року. Була зброя в учасників опору, чи ні? Чому так налякався Янукович, чому так поспішливо втік? Роль російського президента і російської влади в українських подіях. І так далі.

Потому ще і в кулуарах продовжились розмови, уже за участі німецького політолога Вінфріда Шнайдера-Дітерса (на фото поруч із Володимиром Тихим).

Про фільми, а тим більше ті, що вибудувані на проблемно-пекучому матеріалі, треба говорити. У нас говорять – політична телевізія тільки тим і зайнята. Тільки говорять члени провладного клубу (депутати і урядовці, а ще політоги на зарплаті). Давайте говорити і ми...

Ну давайте! Приходьте до Будинку кіно.

Сергій Тримбач