f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Вересневі вітання. День народження телеоператора Юрія Федорова

16.09.2021

Стелла Кломінська

НСКУ, кінознавиця, редакторка, хронологиня

Юрій Андрійович дорогий, з днем ??народження! Ви навіть не уявляєте, які душевні, теплі й ніжні почуття переживає кожен з нас, тих. хто працював разом з Вами, спілкувався і дружив. Ви для нас ЕТАЛОН професіоналізму, працьовитості та майстерності! Дивлячись на Вас, відчуваєш почуття величезної поваги до тих, для кого телебаченні стало не частиною життя, а самим життям, хто шукав і знаходив, мучився і творив, створюючи справжнє мистецтво. Будьте, будь ласка, нам живі і здорові, щасливі і благополучні! Ми Вас любимо і це вже назавжди!


Федоров Юрій Андрійович — український кінооператор. Заслужений працівник культури України (1982). Нагороджений Орденом за заслуги (2009). Народився 16 вересня 1930 р. в Москві в родині робітника. Закінчив операторський факультет Всесоюзного державного інституту кінематографії (1970). Працював радіотехніком, звукооператором і оператором Центрального телебачення. З 1958 р. — оператор Київської студії телебачення. Багаторічний /більше 30 років/ головний оператор Українського телебачення.

Член НСКУ.

Національна спілка кінематографістів України віта Юрія Андрійовича Федорова з днем народження! Бажаємо міцного здоровя, гарного настрою, житєвої радості Вашій прекрасній родині!