f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Червневі вітання. День народження святкує відомий режисер кіно, телебачення Вадим КАСТЕЛЛІ

01.06.2021

Стелла Кломінська

кінознавиця, редакторка, хронологиня

З днем народження, ВАДИМЕ! Творчих успіхів, здоров"я, миру і добра! Кастеллі Вадим Гелійович — український кінорежисер, актор, сценарист. Член Національної спілки кінематографістів України. Працював з такими жанрами, як: комедія, короткометражне кіно, мюзикл.

Поліглот, який, за власним висловом, «кохається в українській мові», режисер, який любить створювати атмосферу захоплення роботою, телевізійник, який уміє інтригувати задумами та проектами, європеєць за стилем роботи та українець за способом узагальнення, дотепний у спілкуванні та серйозний у намірах...

Народився 30 травня 1957 року в родині кінодраматурга Гелія Снєгірьова. Закінчив факультет романо-германської філології Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка (1979) та Київський державний інститут театрального мистецтва імені Івана Карпенка-Карого (1990).

Працював режисером Київської кіностудії імені Олександра Довженка.

https://daytube.az/movies/15764.html

Створив фільми: «Посилка для Марґарет Тетчер» (1990, к/м; Диплом журі «За гротеск та політичну далекоглядність» кінофестивалю «Молодість-90»; участь у конкурсній програмі міжнародного кінофестивалю студентських фільмів у Потсдамі, ФРН, на кінофестивалі в Кембріджі, Великобританії, та огляді комедійних фільмів, Італія). Поставив художню стрічку «Вперед, за скарбами гетьмана!» (1993).

З 1994 року працює на телебаченні як режисер, сценарист, ведучий і коментатор, перекладач. Вадим Кастеллі автор дванадцятисерійного ток-шоу-серіалу «Наш острів».

Сьогодні його робота як режисера і продюсера пов"язана з "Медіа центром Розмай" . Основний вид діяльності якого — створення телевізійних та радіо програм соціального спрямування, проектів у сферах правозахисної діяльності, становища меншин, ЗМІ, соціальної та екологічної діяльності, та підвищення рівня громадської підтримки євро-інтеграційних та євроатлантичних ініціатив України.

Далі ФІЛЬМОГРАФІЯ:

https://www.facebook.com/klominska