f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

ФЕСТИВАЛЬ НЕ ВТРАТИВ СВОЄ ТІЛО...

28.11.2019

МІЖНАРОДНОМУ КІНОФЕСТИВАЛЮ АНІМАЦІЙНИХ ФІЛЬМІВ "КРОК" минає 30 літ...

А народився фестиваль саме в Києві, наприкінці буремного 1989-го. Спершу він був Всесоюзним, швидко перетворився на міжнародний, а потім і поплив - на кораблику, річками й морями. Нині він приземлився, знову у Києві, в Будинку кіно, і розширив свою назву: "КРОК: У РІДНІЙ ГАВАНІ".

28 листопада, у четвер, в БУДИНКУ КІНО, о 18.30 відкриття чергового фестивалю. У його програмі багато цікавинок - і конкурс з великою кількістю суперових стрічок, і ретроспектива фільмів одного з геніїв анімації Міхаеля Дідока, і показ картин - лауреатів європейської премії "ЕМІЛЬ" та призу імені О.Татарського "За найвищий пілотаж", і зустрічі учасників фестивалю із сучасними класиками ДІДОКОМ та ІГОРЕМ КОВАЛЬОВИМ.

І, звичайно, ви побачите найновішу українську анмацію - фільми Степана Коваля, Олега Педана, Оксани Карпус, Олександра Бубнова...

Фільмом - відкриття (саме завтра його й можна побачити) є повнометражна стрічка «Я ВТРАТИВ СВОЄ ТІЛО" (реж. Жеремі Клапен, Франція), яка виграла Гран-прі Nespresso в Тижні критики цьогорічного Каннського кінофестивалю. Відома нині усім платформа Netflix купила міжнародні права на фільм Клапена.

Понад те Netflix люб"язно надав "Кроку" стрічку з україномовними субтитрами. Фільм «Я ВТРАТИВ СВОЄ ТІЛО" розповідає про пригоди відрізаної руки, яка тікає з лабораторії, аби знайти тіло власника. Гм, стрічку я побачу тільки завтра, але апріорі пригадався Гоголівський "Ніс".

Сергый ТРИМБАЧ

НСКУ, Українська кіноакадемія

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach?fref=search&__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARCZUxbxmBQlBLflbECc1LJW_pATmG0gP5p6xoNuEahaTCVCepuS4aPmnn-CPGESkaMmo9OYrsYsothw