f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

28 травня - день пам"яті ІВАНА ФРАНКА

30.05.2019

ІВАН ФРАНКО. УКРАДЕНЕ ЩАСТЯ

28 травня - день пам"яті ІВАНА ФРАНКА 1956 року, до 100-літнього ювілею, було поставлено байопік (біографічний фільм) "ІВАН ФРАНКО" режисера Тимофія Левчука. Роль письменника виконав Сергій Бондарчук, який до того зіграв Тараса Шевченка в однойменній стрічці (1951) Ігоря Савченка (за цю роль молодий актор одразу, волею Сталіна, дістав звання народного артиста СРСР). В ролі дружини Ольги - Лілія Гриценко, Людвігу зіграла Ірина Скобцева.

"УКРАДЕНЕ ЩАСТЯ" дістало три кіноверсії. Спершу була фільм-вистава режисера Г. Юри, в основі легендарна вистава театру імені Франка. Режисер фільму (1952) Ісаак Шмарук, у головних ролях Амвросій Бучма, Наталя Ужвій, Віктор Добровольський.

Наступним був фільм Ю. Ткаченка (1984), кіностудія „Укртелефільм”. У ролях Нелє Савиченко (Анна), Богдан Ступка (Микола Задорожний), Григорій Гладій (Михайло Гурман). До речі, поставити саме цю стрічку мріяв і планував Іван Миколайчук, але не склалось. Картина, на мій погляд, дуже сильна, передусім акторськими роботами. Богдан Ступка, як відомо, грав (до останніх своїх літ) в однойменній виставі франківців (режисура Сергія Данченка) - це було щось неймовірне! І у фільмі він цей клас ще раз підтвердив. Там же розкрився талант Григорія Гладія, литовська актриса Нелє Савиченко непогано вписалася в акторський трикутник...

А 2004 року на телеекроанах з"явився міні-серіал А.Дончика "Украдене щастя" (вир-во "Студії 1+1"). Події драми перенесено в 1990-ті роки. Виявилось, на диво суголосно - історичні події так часто римуються. У головних ролях дуже хороші актори Наталя Доля, Анатолій Пашинін, Олексій Богданович. Полностью бесплатно смотрите вот здесь самое лучшее онлайн порно видео с мамками в хорошем качестве. На данном ресурсе Вы сможете подобрать для себя излюбленные порнографические ролики и просматривать их в хорошем качестве. Прямо сейчас смотрите на мамаш, которые агрессивно сосут члены, а после этого получают вагинальный трах и содрогаются в бурных оргазмах.

Сергій ТРИМБАЧ

НСКУ. Українська кіноакадемія

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach?__tn__=%2Cd*F*F-R&eid=ARC37H4p22azlaURevz1mv8TwiIOCpVUn7yoV8FRNJlXXgtd_Gi4Lp4-_P6rK4saRspCMY4Kqfz02sF7&tn-str=*F

https://www.youtube.com/watch?v=n5S9XYIz4A8