f y
Національна спілка кінематографістів України

Персоналії

Наливайчук Дмитро

(19.07.1953–5.02.2016)

Український актор.

Член Національної спілки кінематографістів України.

Народився у с. Семаківці Івано-Франківської області.

У 1975 році закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва імені І.К. Карпенка-Карого.

Працював на Київській кіностудії художніх фільмів імені О.П. Довженка.

Фільмографія (вибране):

  • «Жінки жартують серйозно» (1980),
  • «Колесо історії» (1981),
  • «Вир» (1983, Диплом за дебют у кіно на кінофестивалі МКФ «Молодість», 1983),
  • «Женихи» (1985),
  • «Кармелюк» (1985–1986),
  • «Зимівля на Студьоній» (1986),
  • «Небилиці про Івана» (1989),
  • «Війна на західному напрямку» (1990),
  • «Іван та кобила» (1992),
  • «Спосіб вбивства» (1993),
  • «Викуп» (1994),
  • «Пристрасть» (1997),
  • «Посмішка звіра» (1998),
  • «Чорна рада» (2000),
  • «Мийники автомобілів» (2000),
  • «Золоті хлопці» (2005),
  • «Театр приречених» (2006),
  • «Повернення Мухтара» (2007, 2011).