f y
Національна спілка кінематографістів України

Персоналії

Сектименко Микола

(23.01.1949–4.03.2007)

Український актор.

Член Національної спілки кінематографістів України.

Народився у Дніпродзержинську в родині робітників.

У 1967–1968 роках працював слюсарем з ремонту вентиляційних установок на ДГЗ.

У 1968 році навчався в Дніпропетровському театральному училищі.

У 1968–1971 роках навчався на акторському факультеті ВДІКу (майстерня В. Бєлокурова).

У 1972 році закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва імені І.К Карпенка-Карого.

Від 1972 року працював актором Київської кіностудії художніх фільмів імені О.П. Довженка.

Помер 4 березня 2007 року у Дніпродзержинську.

Похований в селі Шульговка.

Фільмографія:

1993 – «Секретний ешелон» (директор школи)
1991 – «Ізгой» (Денисов, капітан Червоної армії)
1991 – «Вірний Руслан» (капітан НКВД)
1990 – «Я оголошую вам війну» (Шмагін, друг Єрохіна)
1990– «Розпад» (командир)
1990 – «Нема чужої землі» (Муравйов-Амурський)
1988 – «Після війни – мир» (шахтар-інвалід)
1987 – «Казка про гучний барабан» (батько Ларика)
1987 – «Загін особливого призначення» (Борис Крутиков, лейтенант)
1987 – «Джура – мисливець з Мін-Архара» (Костя)
1986 – «Міст через життя» (викладач інституту)
1986 – «До розслідування приступити» (Балашов, інспектор ДАІ)
1986 – «Версія»
1985 – «Батальйони просять вогню»
1984 – «Вісім днів надії» (Коля Зінченко, шахтар)
1983 – «Провал операції "Велика ведмедиця"» (Остап «Блакитний», підривник із загону «Рена»)
1983 – «Звинувачення» (Медведєв)
1983 – «До своїх!..»
1981 – «Танкодром» (Сергій Дмитрович Кольцов, командир Першої танкової роти, головна роль)
1981 – «Право керувати» (Віктор Нежура)
1981 – «Осіння дорога до мами» (к/м, чоловік у потязі, супутник Галі)
1980 – «Школа» (Тхір)
1980 – «Чорна курка, або Підземні жителі» (Єгор)
1980 – «Мужність» (Микола, комсомолець-будівельник)
1979 – «Особливо небезпечні...» (Селезньов)
1979 – «Козаки-розбійники» (Григорій, міліціонер)
1978 – «Провіщає перемогу» (Кашинцев)
1978 – «Підпільний обком діє» (Іван Симоненко)
1978 – «Квартет Гварнері» (Колкін)
1978 – «Спокута чужих гріхів» (Августин)
1978 – «Дощі по всій території» (Толик, тракторист)
1978 – «Голубі блискавки» (Яковина, прапорщик)
1976 – «Час – московський» (парторг)
1976 – «Сходження» (Стась Гоменюк, поліцай)
1976 – «Ати-бати, йшли солдати…» (Глєбов, рядовий)
1975 – «Народжена революцією» (Інокентій, односелець Кондратьєва)
1975 – «Ми допоможемо тобі»
1975 – «Одинадцять надій» (Віктор Пархоменко, воротар)
1975 – «Канал»
1974 – «Хто, якщо не ти…» (Юрій Батов, головна роль)
1973 – «За власним бажанням» (Борис Сорокін)
1973 – «Новосілля» (військовополонений)
1973 – «Щовечора після роботи» (Бєлов, учень вечірньої школи)
1973 – «Дума про Ковпака» (Сологуб, партизан)
1973 – «Набат»
1973 – «Бути людиною» (Михайло Білоус, головна роль)
1973 – «Будні карного розшуку» (лейтенант міліції в колонії)
1972 – «Тихі береги» (Степан)
1971 – «Зозуля з дипломом» (Сашко)