f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

FILM.UA Group приєдналась до команди фільму «Дике Поле»

23.05.2018

Компанії FILM.UA Group, Limelite та Film Brut підписали угоду про співпрацю над промо-кампанією повнометражного фільму “Дике Поле” режисера Ярослава Лодигіна, знятого за мотивами роману Сергія Жадана “Ворошиловград”. Картина створюється за підтримки Держкіно України.

FILM.UA Group відповідатиме за розробку та реалізацію піар та маркетингової стратегії стрічки: комунікацію зі ЗМІ, виробництво трейлеру та рекламних відео та аудіоматеріалів, розробку макетів графічно-візуальної промопродукції, просування та рекламу проекту в діджитал-сегменті, організацію BTL-активностей тощо. Угода укладена в рамках пакетної пропозиції FILM.UA Group для проектів, які підтримує Державне агентство України з питань кіно.

"Ворошиловград" Сергія Жадана – один із найцікавіших і найважливіших романів, створених в сучасній Україні. Нашим завданням було зібрати найпотужнішу команду для реалізації потенціалу цього роману на екрані. І ми радіємо, що до просування нашого фільму докладуть зусилля найкращі спеціалісти FILM.UA Group, які вже мають успішний досвід просування таких українських проектів як "Незламна", "Сторожова Застава" та "Викрадена принцеса", — зазначає продюсер стрічки Володимир Яценко.

Нагадаємо, проект “Дике Поле” став переможцем Дев'ятого конкурсного відбору Держкіно і отримав державне фінансування в розмірі 15,49 мільйонів гривень.

У 2014 році книга Сергія Жадана “Ворошиловград”, за мотивами якої знята стрічка, стала кращим українським романом десятиліття за версією літературної премії ВВС Україна. Твір також отримав швейцарську літературну премію Фонду Яна Михальські. Текст перекладено п'ятьма мовами.

Основні зйомки стрічки відбулись влітку 2017 року в Старобільську (Луганська область), частина сцен була знята в Києві. Прем’єра фільму запланована на осінь 2018 року. Дистрибутор стрічки в Україні — компанія MMD. 

Слідкуйте за новинами проекту “Дике Поле” на офіційній сторінці у Facebook.

Інформацію надано Державним агентством України з питань кіно