f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Фільм за романом «Фелікс Австрія» зніматиме польський режисер

14.12.2017

Історичну драму «Фелікс Австрія» за мотивами однойменного бестселера української письменниці Софії Андрухович згідно з попередніми домовленостями компанії-виробника Film.ua зніматиме польський режисер Пьотр Домалєвський.

Про це було оголошено 13 грудня, в перший день роботи Зимового Кіноринку ОМКФ, у рамках якого  Film.ua Group та UFD представили «Великі екранізації та скажені історії» - лінійку кінотеатральних проектів компаній Animagrad, Kinorob та Film.ua, що вийдуть на широкі екрани впродовж 2018-2020 років, повідомляє прес-служба Film.ua.

Проект «Фелікс Австрія» представили продюсерка проекту Надія Зайончковська і авторка роману, співавторка сценарію - письменниця Софія Андрухович. Ще одна авторка сценарію фільму – українська сценаристка Аліна Семерякова.

За сюжетом  події відбуваються у місті Станіславові на початку 20 століття. Зйомки стрічки розпочнуться в 2018 році, а на широкі екрани фільм вийде в 2019 році. Згідно з попередніми домовленостями режисером фільму «Фелікс Австрія» виступить Пьотр Домалєвський - лауреат Гран-Прі 42-го Фестивалю польських художніх фільмів у Гдині цього року за дебютний фільм «Тиха ніч».

Нагадаємо,у  січні 2017 року стало відомо, що роман Софії Андрухович «Фелікс Австрія» екранізує українська компанія Film.ua, яка вже розпочала переговори з потенційними зарубіжними партнерами щодо копродукції. Продюсеркою стрічки на партнерських засадах стала Надія Зайончковська.

 

Джерело: Детектор медіа.