f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

У Києві відбудеться V міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KISFF

11.04.2016

З 20 по 24 квітня 2016 року у Києві відбудеться V Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів #KISFF2016.

У програмі фестивалю – близько 250 фільмів із 70 країн світу, покази під відкритим небом, кіношкола Short Film School та події для представників кіноіндустрії.

Головною локацією фестивалю буде кінотеатр «Кінопанорама», частину програми буде продемонстровано в кінотеатрі українського фільму «Ліра», а покази під відкритим небом – у літньому амфітеатрі «Ракушка» Маріїнського парку.

Відкриття фестивалю відбудеться у Будинку кіно. Відкриватиме #KISFF2016 спеціальний проект «Sound & Vision» – синтез музики і кіно. Українські виконавці та гурти створили авторський музичний супровід до відомих короткометражних стрічок останніх років, і виконають власні композиції одночасно із демонстрацією фільмів на живо.

Програму фестивалю укладено із понад 35-ти сеансів.

Окрім традиційного Міжнародного конкурсу на глядачів чекає перше видання Національного конкурсу, започаткованого цього року (він матиме власне журі та призовий фонд), а також чимало тематичних програм. Одна із них – «Іноземці про Україну» – буде присвячена погляду іноземних митців на українські реалії.

У секції «Територіальний фокус» буде представлено стрічки із Квебека, фільми, присвячені Близькому Сходу та одноповерховій Америці, а також презентовано альманах «Тут в Лісабоні – Епізоди міста» (реж. Дені Коте, Габріель Абрантес, Домінга Сотомайор Кастільо, Марі Лозьє).

У секції «Авангард» продемонструють відеоарт та мистецькі експериментальні стрічки, які уклали програми «Відеоарт–ХХІ» та «Celluloid Poems». У секції анімації – правозахисну анімацію від міжнародного проекту «Хумра», добірку російської анімації та програму «Анімаційне божевілля». А у секції «Давайте поговоримо про секс» буде представлено стрічки еротичного змісту та фільми на ЛГБТ-тематику.

До найпотужнішої секції «Фаворити фестивалю» увійшли роботи про сімейні цінності та підлітковий дух, внутрішні кордони (проблеми біженців, війни і пов’язаного із тим насильства), а також добірка фестивальних хітів.

В рамках показів на відкритому повітрі у Маріїнському парку глядачам продемонструють стрічки про кохання, комедії та фільми про темну сторону людини.

На #KISFF2016 буде представлено дві ретроспективи – датського режисера Карла Теодора Дрейєра та найкращих стрічок за 30-літню історію одного із найстаріших німецьких фестивалів короткометражних фільмів «Interfilm Берлін».

Головою Міжнародного журі фестивалю став генеральний директор Київського МКФ «Молодість» Андрій Халпахчі. До журі увійшли бельгійський режисер і фотограф Пітер-Ян де Пю, угорський аніматор Река Бучі та українсько-американський режисер Богдана Смирнова.

Серед гостей #KISFF2016 – чимало високопрофесійних кінематографістів. Вони проведуть лекції в рамках фестивальної кіношколи Short Film School, роботу якої організовано спільно із Kyiv Academy of Media Arts. Зареєструватися на заходи кіношколи можна тут>>>.

Ще одну освітню програму, Short Doctoring, втілено спільно із кінокомпанією «435 FILMS». Її мета – допомогти молодим режисерам і продюсерам створювати короткометражні фільми в сучасних українських реаліях.

З програмою #KISFF2016 можна ознайомитися на сайті фестивалю>>>.

Власна інформація НСКУ