f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

Презентовано черговий трейлер фільму Юрія Ковальова «Сторожова застава»

16.08.2017

16 серпня 2017 року було презентовано черговий трейлер вітчизняного фентезі-фільму Юрія Ковальова «Сторожова застава».

Новий трейлер відкриває головні сюжетні лінії фільму. Нагадаємо, ця історія про те, як звичайний хлопчик Вітько під час сонячного затемнення потрапляє через магічний портал на тисячу років назад, у часи Київської Русі. Йому доводиться пліч-о-пліч з легендарними богатирями битися проти цілої армії половців на чолі з величезним кам'яним монстром.

Глядачі побачать фрагменти масштабних батальних сцен і деякі локації фільму, в тому числі й дерев’яну фортецю, спеціально побудовану художниками для картини. Також у новому трейлері вперше показані сцени, в яких бере участь персонаж, створений виключно за допомогою комп’ютерної графіки. Кам'яний монстр Голем – творіння української компанії Postmodern, що створювала візуальні ефекти до «Незламної» Сергія Мокрицького.

До трейлера також увійшли епізоди з участю Олега Михайлюти (Фагот), який зіграв у картині роль вартового Сторожової Застави. На цьому камео участь музиканта у фільмі не обмежиться: зараз він пише саундтрек до стрічки.

Проект повнометражного фільму «Сторожова Застава» за мотивами книги Володимира Рутківського став одним із переможців 5-го конкурсного відбору кінопроектів Держкіно, виробництво стрічки здійснила компанія Kinorob. Співпродюсер фільму – «Новий канал».

В Україні фільм з’явиться у кінопрокаті 12 жовтня 2017 року. Дистриб’ютор стрічки – Ukrainian Film Distribution.

Режисер: Юрій Ковальов. Продюсери: Єгор Олесов, Юрій Прилипко. Сценаристи: Сашко Дерманський, Ярослав Войцешек, Юрій Ковальов. Оператор: Юрій Король.

Головні ролі виконують: Даниіл Каменський – Віктор, Єва Кошева – Оленка, Роман Луцький – Олешко, Олег Волощенко – Ілля, Олександр Комаров – Добриня, Георгій Дерев’янський – дід Овсій, Слава Красовська – Росанка, Наталія Сумська – Миланка, Єржан Нуримбет – Андак, Єрболат Тогузаков – Шаман, Іван Денисенко – Тугарин.

Офіційна інформація