f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

Презентовано трейлер короткометражного фільму «Намір» Анни Смолій

12.04.2017

12 квітня 2017 року Державне агентство України з питань кіно презентувало трейлер короткометражного дебютного фільму Анни Смолій «Намір», створеного за мотивами однойменного роману сучасного українського письменника Любка Дереша.

У фільмі йдеться про молодого хлопця Петра з феноменальною пам’яттю, який досліджує межі часу і простору та можливості людського мозку. Петро зустрічає Гоцу, українську художницю-абстракціоністку, яка на кілька місяців приїхала до Львова з Канади. Хлопець намагається поділитися з Гоцою своїми знаннями, змінити її погляд на деякі речі, дівчина водночас намагається змінити його. Чи стати їм ідеальною парою?..

Кінопроект психологічної драми «Намір» став одним із переможців 8-го конкурсного відбору кінопроектів Держкіно, отримавши 100% державного фінансування розміром 950 тис. грн. Виробництво фільму здійснила компанія «Вавілон». Зйомки проходили у потаємних провулках, двориках та приватних барах Львова.

За словами голови Держкіно Пилипа Іллєнка, ця стрічка є вдалою кіноадаптацією літературного твору, який вже встиг завоювати любов українського читача.

Над стрічкою працювали:
Анна Смолій – режисер-постановник
Оксана Олійник – автор сценарію
Олексій Кучма – оператор-постановник
Зоряна Гребенюкова (Zoza) – художник-постановник
Антон Дегтярьов – композитор
Максим Зубченко – звукорежисер
Катерина Бридун – художник з костюмів  
Ілона Тираспольська – художник з гриму
Андрій Різоль – генеральний продюсер
Вероніка Крижна – виконавчий продюсер
В ролях: Роман Веремейчик, Ганна Адамович, Олександр Соколов

Офіційна інформація