f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

Презентовано трейлер українського фільму «Мир Вашому дому!»

05.04.2017

Державне агентство України з питань кіно представило трейлер повнометражного художнього фільму Володимира Лерта «Мир Вашому дому!» (робоча назва – «Поминальна молитва»), створеного за підтримки Держкіно, інформує пресова служба агентства.

Проект фільму став одним із переможців Другого конкурсного відбору кінопроектів Держкіно. Режисером стрічки є Володимир Лерт, продюсерами – Юрій Карновський, Марія Каель та Володимир Лерт.

Виробництво фільму здійснила компанія «Лeрт Карновський».

Фільм знятий за п’єсою Григорія Горіна «Поминальна молитва», в основу якої лягли оповідання Шолом-Алейхема і яка з успіхом йде в багатьох театрах Східної Європи вже понад тридцять років.

«Мир Вашому дому!» – це автентична трагікомедія, дія якої відбувається на початку XX століття. Єврейське село в Україні. Бідний молочник Тев’є має п’ять дочок, для яких єдиний шанс вирватися зі злиднів – вдало вийти заміж. Але плани на майбутнє у батька і дівчат кардинально різні…

Картина знімалася в історичних місцях під Києвом. Були використані унікальні речі та інтер’єри кінця ХIХ – початку ХХ століть, в тому числі будинок, який ще у 1873 році купив Тев’є – прототип персонажа оповідань класика єврейської літератури Шолом-Алейхема.

Прагнучи відтворити життя євреїв тієї епохи у всіх деталях, автори витратили на картину п’ять років. Тільки підготовка однієї сцени зайняла у них півроку. І все, що є в картині, – справжнє, як в історичному музеї.

За словами голови Держкіно Пилипа Іллєнка, ця картина викликала справжній емоційний відгук Експертної комісії з питань кінематографії при Держкіно.

Офіційна інформація