f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

Пилип Іллєнко не виключає перегляду рішення щодо серіалу «Не зарікайся»

20.05.2016

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко не виключає, що новий склад Експертної комісії може переглянути рішення щодо серіалу «Не зарікайся». Про таке він повідомив в інтерв’ю сайту «ВідеоТеКа».

«Треба сформувати принципи роботи, які би стосувалися правил і принципів роботи цієї комісії таким чином, щоб вона працювала ефективно, і щоб її рішення були зрозумілими для широких кіл громадськості. Нам потрібно відновити довіру до неї. Якщо ця довіра буде відновлена, то далі ця комісія, думаю, буде працювати ефективно», – сказав він.

Водночас голова Держкіно поки не готовий називати дату початку роботи оновленого складу Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів.

«Я б не хотів називати якісь дати, тому що це процес, який має відбутися відкрито. Я думаю, що будемо говорити вже після 13 травня про організацію громадських слухань і потім будемо вже анонсувати подальші плани», – сказав голова Держкіно.

При цьому він не проти, аби у новій комісії були члени попереднього складу. Зокрема, і представники Національної спілки кінематографістів України, які виступали проти заборони прокату серіалу «Не зарікайся».

«Не тільки НСКУ направляє людей в цю Експертну комісію, і не тільки вона направляє тих людей, які вже були членами. Взагалі я не бачу ніяких проблем, якщо частина потрапить в новий склад з тих, хто там вже був, незалежно від тих чи інших їхніх голосувань», – заявив пан Іллєнко.

Разом з тим, Пилип Іллєнко припустив, що за потреби новий склад Експертної комісії може переглянути рішення щодо серіалу.

Нагадаємо, повноваження попереднього складу прокатного органу було припинено 21 квітня наказом Держкіно. Про розпуск експертної комісії заявив голова Держкіно Пилип Іллєнко за два дні до того – 19 квітня. Причиною стала незгода керівника відомства з рішенням комісії, яка не підтримала заборону серіалу «Не зарікайся».

«ВідеоТеКа», 7 травня 2016 року