f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

Правозахисники знайшли Олега Сенцова у челябінському СІЗО

26.02.2016

Під час відвідин СІЗО №1 у Челябінську члени Громадської спостережної комісії зустрілися з етапованим з Ростова-на-Дону українським кінорежисером Олегом Сенцовим, який отримав 20 років колонії суворого режима за сфабрикованими звинуваченнями в тероризмі, повідомив Zaxid.net.

Про це «ФедералПресс» розповіла правозахисниця Валерія Приходкіна. За словами Олега Сенцова, він прибув до Челябінська 19 лютого і сидить тиждень у підвальній чотиримісній камері, в якій знаходиться 12 осіб.

«Все добре. Подорожую по Росії і її тюрмах », – розповів він правозахисникам, яким не вдалося зустрітися із іншим українським політв’язнем Олександром Кольченком. Імовірно його нещодавно перевели в іншу установу.

«Чи ви втратили надію на правосуддя?», – запитали в Олега Сенцова правозахисниці. «При цьому режимі у вас немає правосуддя», – відповів режисер.

«Молодець – посмішка на обличчі, молодий, бадьорий, незалежний – везуть на край землі», – прокоментувала відео Валерія Приходкіна. Олег Сенцов на відео дійсно виглядає незламним, проте сильно кашляє. За його словами він застудився ще у Самарі, де його так само тримали у підвальній камері.

Сенцова мають етапувати далі, до Якутії, а Кольченко відбуватиме термін ув’язнення у Челябінській області.

Zaxid.net, 26 лютого 2016 року