f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

Між нами кілометри криг…

06.02.2021

Суспільне Око

З нагоди 25-річчя української антарктичної станції "Академік Вернадський" український музикант @Postman презентував кліп на пісню "Антарктида". Змонтував його з відеороликів, знятих українськими полярниками під час експедицій.

Насолоджуйтеся краєвидами тут

https://www.youtube.com/watch?time_continue=29...

 

За словами музиканта, "Антарктида" – це пісня про ізоляцію, яку він написав під час першого локдауну. На її створення співака надихнув документальний фільм про нарвалів, які більшу частину року проводять у напівзамерзлих річках, відрізані від океану.

"Коли настає весна, крига тріскається і цими тріщинами нарвали випливають у відкритий океан, спарюються, харчуються і знову повертаються у протоки, які згодом замерзають. Ця історія дуже резонувала з 2020 роком, локдаунами і коротким та насиченим літом", – розповів він. Музикант пояснив, що давно слідкую за діяльністю станції "Академік Вернадський" і хоче, аби про її існування дізналися більше людей.

"Коли я написав пісню, то відправив її у повідомленні до НАНЦ. Вона сподобалась полярникам, і ми домовились спільно зробити кліп", – пояснив він.

Нагадаємо, "Академік Вернадський" — єдина українська антарктична станція, розташована на мисі Марина острова Галіндез за 7 км від західного узбережжя Антарктичного півострова. Вона працює постійно і є метеорологічною та географічною обсерваторією. У лютому 1996-го Британія передала станцію Україні, після чого її перейменували на честь видатного українського вченого, академіка Володимира Вернадського. Головне призначення станції — проведення наукових досліджень в Антарктиді.

https://www.facebook.com/Медіашельф-мистецтво-культура-209575695747911