f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

«Усякій неправедній душі вигідно тримати вас за яйця»: перший офіційний трейлер фільму «Дике Поле»

12.07.2018

З 8-го листопада стрічка, що знята за мотивами роману «Ворошиловград» Сергія Жадана, вийде в широкий прокат

Режисером «Дикого Поля» є Ярослав Лодигін. Фільм створений за підтримки Держкіно України.

 

 

 

Перший трейлер знайомить з головними героями історії, дія якої розгортається у 2010-му році в Старобільську (Луганська область) — Германом (Олег Москаленко), Пастором (Олексій Горбунов), Кочею (Володимир Ямненко), Травмою (Георгій Поволоцький) і Ольгою (Руслана Хазіпова). З цього моменту почнеться напружена, небезпечна та іронічна подорож Германа, а разом з ним і глядачів, на Схід України. Також в трейлері заявлений основний конфлікт фільму і представлений новий герой —  мальовничий і сонячний Донбас.

«Ми знімали в неймовірно красивих місцях, і я радий, що наш оператор Сергій Михальчук зміг передати на екрані яскраве і точне зображення Донбасу, саме такого Донбасу і Сходу України, яким його описував Сергій Жадан в книзі, і такого, яким люблю його я і яким його мало хто бачив», — зазначив режисер фільму Ярослав Лодигін.

Про що кіно: Герман змушений повернутися у своє рідне містечко на Донбасі. Його старший брат зник, і тепер герою доведеться захистити сімейний бізнес — стару бензоколонку. Разом із нею — друзів дитинства та кохання у боротьбі проти тих, хто захоплює шматок за шматком землю, перетворюючи її на кукурудзяні поля та залізницю, котра нікуди не веде.  Чим закінчиться ця іронічна та повна пригод подорож крізь Дике поле?

Генеральним медіапартнером «Дикого Поля», що створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно, є телеканал «Україна». Офіційний партнер фільму — компанія Київстар. Інформаційний партнер — «Новое время».

Раніше компанії FILM.UA Group, Limelite та Film Brut підписали угоду про співпрацю над промо-кампанією повнометражного фільму «Дике Поле». Згідно з домовленостями, FILM.UA Group відповідає за розробку та реалізацію піар та маркетингової стратегії стрічки.

Нагадуємо, що проект «Дике Поле» став переможцем Дев'ятого конкурсного відбору кінопроектів Державного агентства України з питань кіно, отримавши підтримку розміром 15,49 мільйонів гривень. Основні зйомки стрічки відбулися влітку 2017-го року в Старобільську (Луганська область), частина сцен була знята у Києві. Дистрибутор стрічки в Україні — кінокомпанія ММД.  

У 2014-му році книга Сергія Жадана «Ворошиловград», за мотивами якої знята стрічка, стала найкращим українським романом десятиліття, за версією літературної премії ВВС Україна. Твір також отримав швейцарську літературну премію Фонду Яна Михальські. Текст перекладено п'ятьма мовами.

Інформацію надано Державним агентством України з питань кіно.