f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Перший "Золотий Дюк" дев'ятого ОМКФ вручать Аді Роговцевій

14.06.2018

Дев'ятий Одеський міжнародний кінофестиваль, що відбудеться 13-21 липня, свою першу нагороду вручить видатній українській артистці Аді Роговцевій.

Про це сказала на прес-конференції президент ОМКФ Вікторія Тігіпко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Однією з тих, хто дістане в цьому році премію "Золотий Дюк" - за внесок в кінематограф, - буде українська акторка Ада Миколаївна Роговцева, яку ми знаємо за понад сотнею ролей і в театрі, і в кіно", - підкреслила Вікторія Тігіпко.

Вона також поінформувала про ще одну новину - ОМКФ матиме ще одну премію.

"Ми започаткували нову премію в рамках Національного конкурсу. Це буде премія за найкращу режисерську роботу. Вона присуджуватиметься журі Національного конкурсу", - сказала президент ОМКФ.

Тігіпко повідомила, що спеціальним гостем цьогорічного Одеського кінофестивалю буде Найомі Кавасе - наймолодша володарка "Золотої камери" Каннського кінофестивалю. Вона одержала цей приз за фільм "Сузаку" 1997 року, а 2007 року стала володаркою Гран-прі в Каннах за фільм "Траурний ліс".

Президент ОМКФ також поінформувала, що відбудеться спеціальний показ фільму Кіри Муратової, присвячений її пам'яті.

Читайте також: На IX Одеський кінофестиваль надійшли фільми з 95 країн

"Україна нещодавно втратила видатну режисерку, акторку і сценаристку Кіру Муратову. Ми зробимо спеціальний показ в Зеленому театрі фільму Кіри Муратової. Люди, які працювали з нею, будуть представляти цю картину, яку вони виберуть", - сказала вона.

Водночас Тігіпко нагадала, що Кіра Муратова була частим гостем Одеського кінофестивалю; у 2014 році отримала "Золотий Дюк".

Джерело: Укрінформ.