f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Одеський кінофестиваль відкриє фільм "Жінка на війні"

14.06.2018

Фільмом відкриття IX Одеського кінофестивалю, що стартує 13 липня, стане стрічка "Жінка на війні" Бенедікта Ерлінгссона. 

Про це повідомила на прес-конференції генеральний продюсер ОМКФ Юлія Сінькевич.

"Мабуть, вперше в історії Одеського кінофестивалю  фільм-відкриття - це копродукція Ісландії, Франції та України, фільм "Жінка на війні", який було представлено зовсім недавно в програмі Каннського кінофестивалю "Тиждень критики" і він отримав нагороду. Режисер Бенедікт Ерлінгссон і творча група фільму представлять його церемонії відкриття Одеського кінофестивалю", - сказала Сінькевич.

Вона також розповіла, що в позаконкурсній програмі "Фестиваль фестивалів" будуть показані фільми-хіти, які отримали нагороди і були відзначені на престижних світових фестивалях.

"Зокрема, ми покажемо фільм "Донбас" Сергія Лозниці, який отримав цьогоріч нагороду програми "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю. Сергій Лозниця приїде і особисто представить картину", - зазначила генпродюсер.

В цій програмі, за її словами, будуть також представлені фільми: "Три обличчя" режисера Джафара Панагі, який було нагороджено в Каннах призом за найкращий сценарій; "Фокстрот" Шмуеля Маоза, який отримав Гран-прі Венеціанського кінофестивалю; "Звіти про Сару і Саліма" Муаяда Алаяна, що був відзначений призом глядацьких симпатій Міжнародного кінофестивалю у Роттердамі; "Молитва" Сердіка Кана, що отримав "Срібного ведмедя" на Берлінале за найкращу акторську роботу; "Образа" Зіада Дуейрі, що здобув нагороду Венеціанського кінофестивалю за найкращу чоловічу роль; "Дочка моя" Лаури Біспурі, що був номінований на "Золотого ведмедя" на Берлінале. 

Джерело: Укрінформ.