f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Держкіно переглянуло військову драму "Позивний "Бандерас"

31.05.2018

Держкіно переглянуло завершену виробництвом військову драму «Позивний «Бандерас»

 Компанія ТОВ «ТРИ-Я-ДА ПРОДАКШН» представила Держкіно військову драму «Позивний «

Події фільму відбуваються восени 2014 в зоні АТО. Група контррозвідників на чолі з досвідченим капітаном Антоном Саєнком (позивний “Бандерас”) намагається запобігти диверсії та знешкодити російського підривника Ходока.

Проект фільму став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно та отримав 19 млн 565 тис. грн. державного фінансування (50 % від загальної вартості виробництва стрічки). Режисером картини став Заза Буадзе, який працював над стрічкою «Червоний», продюсером виступив Сергій Баранов. Сценарій написано Сергієм Дзюбою спільно із Артемієм Кірсановим за мотивами щоденників нацгвардійця Сергія Башкова з позивним "Індіанець" та розповідей воїнів АТО.

Головну роль у стрічці виконав Олег Шульга. У зйомках, які відбувались на Херсонщині та Одещині, була задіяна справжня військова техніка, яку надало Міністерство оборони України. Напередодні початку знімального періоду акторський склад фільму пройшов інтенсивну підготовку під керівництвом досвідчених військових інструкторів на одному з полігонів неподалік Кропивницького.

Прем’єра фільму в Україні запланована на 11 жовтня 2018 року.

Перший офіційний тізер фільму: 

 

 

Інформацію надано Державним агентством України з питань кіно.