f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Мінкультури оголошує конкурс до Експертної ради з відбору кінопроектів

29.04.2018

Міністерство культури оголошує конкурс до складу Експертної ради з відбору кінопроектів для надання державної фінансової підтримки на виробництво (створення) та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"Строк приймання заяв на участь у конкурсі: 2 - 15 травня 2018 року. Конкурс проводиться у формі засідань конкурсної комісії. Перше засідання конкурсної комісії відбудеться в приміщенні Міністерства культури України (17 травня об 11.00", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, Експертна рада утворюється у складі 13-ти осіб. До її складу включаються: по одній особі, запропонованій Мінкультури, Мінмолодьспорту, а також Міноборони (за згодою); 10 осіб, запропонованих організаціями.

Члени Експертної ради мають бути визнаними фахівцями у сфері виробництва та розповсюдження фільмів, мати досвід роботи у сфері кінематографії/телебачення не менше трьох років.

Водночас не можуть бути членами ради особи, які мають судимість, не погашену або не зняту в установленому законом порядку; особи, стосовно яких законом "Про запобігання корупції" встановлено обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, та/або особи, які мають конфлікт інтересів відповідно до цього закону та/або які притягалися до відповідальності за корупційні правопорушення.

Перелік документів та вимоги щодо їх оформлення є на сайті міністерства.

У Мінкультури наголошують, що заявки не прийматимуться з поштових сервісів, до яких застосовано санкції, зокрема "Яндекс", "Яндекс. Україна", "Mail.ru", "Mail.uа".

Джерело: Укрінформ.