f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

Держкіно переглянуло завершений виробництвом художній фільм «Шляхетні волоцюги»

22.04.2018

Компанія ТОВ «Ганзафільм» представила Держкіно музичну комедію «Шляхетні волоцюги».

«Це комедія з прекрасним акторським складом, яскравою музикою, динамічним сюжетом, уважним ставленням режисера до дрібних деталей та неперевершеною львівською ґварою», - прокоментував перегляд Голова Держкіно Пилип Іллєнко.

 Події фільму «Шляхетні волоцюги» відбуваються у Львові у 1938-39 роках. Це історія про львівських батярів Бодю та Мірека, які живуть під гаслом: «Любити Львів, жінок та жарти». Аби життя було яскравим, шляхетні волоцюги вдаються до різних авантюр, але залишаються при цьому позитивними героями. Неочікувано для себе, вони стають опікунами молодої красуні та їхні пригоди набирають нових обертів.

Проект фільму став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно та отримав 18 млн 582 тис. грн. державного фінансування (50% від загальної вартості виробництва стрічки). Режисером картини є Олександр Березань, продюсером – Дмитро Кравченко. Сценарій написано Тарасом Боровоком спільно з Дмитром Наумовим.

Зйомки проходили у Львові в серпні-жовтні 2017 року.

Спеціально для фільму «Шляхетні волоцюги» музиканти легендарного гурту «Брати Гадюкіни» зробили нове аранжування відомої пісні «Тільку ві Львові».

У ролях: Юрій Хвостенко, Ірина Гришак, Іван Шаран, Павло Кружнов, Ксенія Ніколаєва, Олег Примогенов та інші.

Прем’єра фільму в Україні запланована на 27 вересня 2018 року. Офіційним дистрибутором є компанія Ukrainian Film Distribution (www.ufd.ua)

Перший офіційний трейлер фільму (Full HD1080р):

 



Інформацію надано Державним агентством України з питань кіно.