f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

У Києві покажуть фільм про "Будинок з химерами"

10.04.2018

У столичному кінотеатрі "Україна", що на вул. Архiтектора Городецького, 5, 20 квітня відбудеться показ фільму "Дім архітектора Городецького" польського режисера Вєслава Романовського.  

Про це повідомляє Польський Інститут у Києві.

 

"Творча діяльність видатного архітектора Владислава Городецького у Києві розпочалась на зламі ХІХ та XX століть. В його творчому доробку численні споруди, від Національного художнього музею у стилі класицизму до караїмської кенаси в мавританському стилі. Вершиною ж творчого злету Городецького став його власний маєток на Банковій, 10, так званий "Будинок з химерами", зведений ним у 1903 році з нагоди свого сорокаріччя. В ньому втілено відгомін мисливських захоплень Городецького, плід його творчої фантазії, яка бунтувала проти встановлених форм і традицій", - ідеться в повідомленні.

Фільм демонструватиметься мовою оригіналу з українськими субтитрами. 

Початок показу о 17:00. Вхід вільний за умови обов'язкової реєстрації на показ до 17 квітня 2018 року за адресою: natalia.bankewycz(at)instytutpolski.org

Після показу відбудеться дискусія за участі режисера Вєслава Романовського "Постать Городецького у польсько-українському історичному контексті".

 

Джерело: Укрінформ.