f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

На зйомки у фільмі «Останній крок» до України приїхав Жан Рено

26.02.2018

Щоб узяти участь у зйомках українсько-французького трилера «Останній крок» до України приїхав всесвітньо відомий французький актор Жана Рено.

Про це повідомив голова Держкіно України Пилип Іллєнко у своєму Facebook. 

«Мав честь особисто привітати Жана Рено з приїздом в Карпати для зйомок в українсько-французькому фільмі «Останній крок». Співпраця з зірками такого масштабу - це черговий етап розвитку нашої кіноіндустрії та свідчення довіри до рівня нашого професіоналізму з боку європейських колег. Практичне втілення слогану всіх наших міжнародних ринкових заходів #UkraineIsYourDestination!», - написав Іллєнко.

Нагадаємо, Державне агентство України з питань кіно 26 січня уклало з компанією «Іст вест продакшн» контракт про надання повнометражному копродукційному фільму «Останній крок» державної фінансової підтримки розміром 21 млн 630 тис. грн. Загальна вартість виробництва фільму – 73 млн 877 тис. 206 грн.

«Останній крок» – це спільний проект України та Франції. З французького боку виробництво картини здійснюють компанії «EAST 35» та «SEVEN 52», йдеться в повідомленні.

Проект стрічки став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно. Режисером та автором сценарію фільму є француз Фредерік Петіжан, продюсерами – Корін Бенішу, Лоран Тальрон, Флоранс Моос (East 35», «Seven 52»), Оліас Барко та Олег Герман («Іст вест продакшн»). Оператором-постановником стрічки є триразовий лауреат премії «Сезар» французький кінооператор Т’єррі Арбоґаст.

За сюжетом, Генрі, найвідоміший з анонімних найманих вбивць, які розшукуються, насолоджується самотою на березі маленького віддаленого озера в Канаді. Прихисток у його шале знаходить дівчина у важкому стані після тяжкого нещасного випадку на мотосанях. Чоловік, який усе життя вбивав, вперше рятує життя…

Зйомки фільму проходитимуть у Карпатах (на озері Синевир), у Києві, в Нью-Йорку та в Канаді.

Вихід стрічки у прокат запланований на 2019 рік.

Як повідомляв «Детектор медіа», раніше Жан Рено взяв участь у зйомках фільму «Поліна», над яким працюють фахівці трьох країн - України, Франції та Бельгії.

 

Джерело: Детектор медіа.