f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини

«Миттєвості життя»

23.01.2018

Своєму творчому вечору, який відбудеться у столичному кінотеатрі «Ліра», Лариса Валентинівна дала назву «Акторський образ і стиль». На ньому майстриня театру і кіно розповість про знакові зустрічі з режисерами, колегами-акторами, художниками, операторами, як народжувались ролі, які прославили актрису на кіноекрані й на сцені, а також про те, як у творчому розмаїтті їй вдається залишатися собою...

«Один із секретів вірності собі міститься у словах чеховської Ніни Зарєчної: «Неси свій хрест та віруй!» — наголошує Кадочникова. До речі, в репертуарі Національно театру російської драми ім. Лесі Українки, в якому Лариса Кадочникова працює з 1964 року, є знакова вистава «Насмішкувате моє щастя», яка з 2003 року прикрашає афішу, а Лариса Валентинівна в ній чудово грає роль Ольги Леонардівни Кніппер-Чехової. А незабаром у творчому доробку актриси з’явиться новинка. Виставу ставить на «Новій сцені» її колега Давид Бабаєв, а Кадочникова створить образ легендарної Сари Бернар.

«Треба жити, а не чекати на смерть», — стверджувала велика французька актриса Сара Бернар. За сюжетом, це час, коли майстриня всіма забута і на краю могили вона друкує спогади. «Мемуари» — так назвав п’єсу про Сару Бернар знаний канадський драматург Джон Маррелл. Театралам зі стажем цей твір знайомий за назвою «Сміх лангусти»... Бернар 78 років. Театр живе в ній, вона сама театр! В її пам’яті їй то 11 років, то 28, то 37... Сара хоче повернути свою молодість, і іноді їй здається, що вона знову молода... Писати мемуари актрисі допомагає секретар, відданий і закоханий Жорж Піту.

У київській версії постановка матиме назву: «Актрисі завжди 18... Лариса Кадочникова — миттєвості життя». Прем’єра відбудеться 4 березня.

Тетяна ПОЛІЩУК, «День»